Sposób przygotowania

Mięso zmiel w maszynce. Przełóż do dużej miski, dodaj kawałek masła, wbij jajko. Dodaj bułkę tartą i chrzan. Posiekaj natkę pietruszki i dodaj do mięsa. Przypraw pieprzem i solą. Wyrób masę dokładnie mieszając. Zpowstałej masy formuj podłużne kotlety. Litr bulionu doprowadż do wrzenia. Wkładaj partiami kotlety do rosołu. Gotuj około 15 minut pod przykryciem. Na półmisku rozłóż dla dekoracji liście sałaty, udekoruj talarkami z ogórka i całym szczypiorkiem. Dekorację można zrobić na talerzach. Na tak udekorowany półmisku lub talerzach połóż kotlety.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    uwielbiam kotleciki ale z chrzanem mnie jadłam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !