Sposób przygotowania

Żołądki pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić na rozgrzany olej, posypać przyprawą do kurczaka, lekko posolić i przyrumienić. Zalać 3 szklankami wody i dusić do miękkości ok.1,5 godziny (w razie potrzeby dolać więcej wody). Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć ją osobno na oleju, dodać do żołądków. Dodać sos sojowy, chili i paprykę. Wymieszać. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną z zimną wodą. W razie potrzeby doprawić do smaku solą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dawno nie robiłem
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Zapowiada się niezwykle smakowicie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !