Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z malin

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 500 gram
biała czekolada 3 tabliczki
jogurt naturalny 400 gram
śmietana kremówka 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z malin

Maliny przebierz, delikatnie opłucz pod bieżącą wodą i dokładnie osusz.Kilka dorodnych sztuk malin odłóż do dekoracji. Resztę malin zmiksuj i ewentualnie przetrzyj łyżką w naczyniu. Czekoladę połam na kawałeczki i stop w gorącej kąpieli wodnej. Śmietanę ubij na sztywno. Stopioną czekoladę połącz z jogurtem i ubitą śmietaną. Zmiksowane maliny wymieszaj z 1/3 musu jogurtowo-czekoladowego. Obie masy na przemian ponakładaj do pucharków. Przed podaniem każdą porcję deseru udekoruj odłożonymi malinami. Podawaj po schłodzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 18.06.2011 19:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak