Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiowa z jajeczkiem na twardo

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 500 gram
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
szczaw 250 gram
śmietana 1/4 szkl
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiowa z jajeczkiem na twardo

Mięso ugotować z dodatkiem jarzyn pokrojonych w drobną kosteczkę.Dodać przyprawy.Mięso ugotowane wyjąć i pokroić na drobno.Dodać do zupy.Szczaw przebrać,pokroić i dodać do zupy.Gotować kilka minut,dodając sok z cytryny. Zaprawić śmietaną i dodać pokrojone,ugotowane na twardo jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 06.05.2013 11:17
bardzo lubimy szczawiową
Wacław 20.03.2013 13:11
smaki dzieciństwa ,bardzo smaczna zupa !
kuklik 17.01.2013 16:55
pychotak
Justa32 12.08.2012 10:31
pyszna
Krystyna32 01.08.2012 15:41
moja ulubiona zupka
smakoszek 27.06.2012 18:54
świetna zupka
berys18 19.10.2011 09:17
ulubiona zupa mojej córki, pyszna
RenataZ-et 14.09.2011 21:14
pyszna zupka
IZABELA29 17.07.2011 08:58
muszę ją w końcu zrobić ...
ben-ka 16.07.2011 09:34
szczawiowa to ulubiona zupa mojego męża:)
IZABELA29 13.07.2011 08:30
smak z dzieciństwa ,zjadłabym taką zupkę ..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak