Sposób przygotowania

Najpierw rozgrzewamy miód w garnuszku wsypujemy do niego cukier , potem odstawiamy aby sobie przestygło , w tym czasie w misce wsypać mąkę wraz z sodą i wlewamy chłodny już miód z cukrem , dodać jajko , margarynę i przyprawę do piernika . Zagniatamy i rozwałkować . Jak już rozwałkujemy to dowolna foremka wycinamy kawałki ciasta i od razu układamy na papierze do pieczenia blasze i do piekarnia , pieczemy krótko bo od 8 do 10 w 160 st. A po ostudzeniu możemy już ozdabiać i udekorować sposobem dowolnym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    uwielbiam zapach pieczonych pierników w domu ,przypominają o zbliżających się świętach....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wrona891

    Fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super pomysł - bardzo lubimy pierniczki, no i chyba zacznę już sama je piec :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aneta25

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dawno nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dawno nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    jak na pierniki to szybki i fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !