Sposób przygotowania

Rabarbar oczyść, opłucz i pokrój na małe kawałki. Masło utrzyj ze szczyptą soli, 200 gramami cukru i 1 cukrem waniliowym. Dodaj zapach migdałowy i marcepan. Wbij jajka. Powoli wsyp obie mąki z proszkiem do pieczenia. Całość dobrze utrzyj. Blachę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj ciasto i rozłóż połówki moreli i rabarbar. Wierzch posyp cukrem i resztą cukru waniliowego. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piecz 45-50 minut. Gotowe ciasto wystudż i pokrój na porcje. Udekoruj listkami mięty.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    warte wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubię rabarbar
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !