Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z bitą śmietaną i konfiturą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
cukier waniliowy 2
mąka pszenna 3 łyżki
śmietana kremówka 1 szklanka
oliwa
kisiel wiśniowy 1\\2 torebki
cukier puder 1\\4 szklankii

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z bitą śmietaną i konfiturą

Najpierw jajka ubijam z cukrem , mąką i solą , tylko mąkę dodajemy stopniowo nie od razu wszystko. Na rozgrzana oliwę wylewamy małą ilość ciasta i smażymy omlet z obu stron . Śmietanę ubijamy z cukrami i kiślem , aby wyszedł nam różowy kolor. Usmażone omleciki kładziemy na talerzyk na omlet fantazyjnie wyciskamy ze szprycy bitą śmietanę i po łyżeczce konfiturę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 24.11.2012 17:02
świetnie wygląda
babcia
babcia 24.11.2012 17:02
świetnie wygląda
malaczarna23 08.05.2012 21:34
to już wiem co zjem jutro:)
tatiana2 15.06.2011 13:06
Wygląda bardzo zachęcająco :)
Misiabe 15.06.2011 11:32
Super wygląda!!!!
Małgorzata113 15.06.2011 09:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak