Sposób przygotowania

Boczek i ogonówkę pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć, odsączyć z nadmiaru wytopionego tłuszczu.
Ser zetrzeć na bardzo drobnych oczkach.
Czosnek obrać, umyć i przecisnąć przez praskę.
Do miski wbić jajka, dodać mleko i mąkę oraz sól, pieprz i paprykę i miksować około 2 minuty.
Dodać przeciśnięty czosnek, starty ser i płatki i wymieszać.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, po czym nakładać masę omletową na patelnię robiąc placek.
Wierzch posypać przesmażoną wędzonką.
Gdy spód się zetnie delikatnie obrócić omlet na drugą stronę i smażyć do ścięcia się spodu.
Omlet przełożyć na talerz, zgiąć na pół, można podać polany ketchupem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    apetyczny ten omlet:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciekawa ta kombinacja :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !