Sposób przygotowania

1. Masło stopić, wystudzić. Mąkę wymieszac z proszkiem do pieczenia, cukrem, skórką otartą z limonki i wiórkami kokosowymi. stopione masło połączyć z mlekiem kokosowym i roztrzepanymi jajkami. Małymi porcjami dodawac sypkie składniki. Wymieszac mikserem.
2. Ciasto przełożyć do posmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką tortownicy. Wierzch wyrównać. Piec ok. 45 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwa placki.
3. Dżem lekko podgrzać w rondelku. Część odłozyc do późniejszej dekoracji, resztę rozsmarować na spodnim placku. Śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem waniliowym. Połowę bitej śmietany rozsmarowac na dżemie, przykryć długim plackiem. Wierzch ciasta posmarować pozostałą bitą bitą śmietaną. Udekorować odłożonym dżemem, posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !