Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GALARETA WIEPRZOWA

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóg wieprzowych 4 szt
golonki 7 szt
ziele angielskie 3 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
marchew 600 gram
groszek konserwowy 300 gram
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: GALARETA WIEPRZOWA

Około na 5 6 litrów wody gotujemy na małym ogniu nogi i golonki z marchewka zielem i liściem laurowym z dodatkiem kucharka tak aby smak był rosołu gdy mięsko będzie odchodzić od kości dodajemy wtedy groszek gotujemy jeszcze z 15 minut i wyjmujemy mięsko oraz marchew kroimy w kostkę zależy jak kto lubi marchew tez w kostkę Wlewamy do zimnych kubeczków lub słoików galareta wychodzi pyszna akurat ja nie muszę dodawać żelatyny ładnie się ścina :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata/MANTIS-KITCHEN 23.06.2013 08:40
Tak to mi się podoba , że bez żelatyny .
Gonia555 12.08.2011 22:21
pycha
Jolanta_P-S 18.06.2011 19:33
gdy dodajemy nóżki żelatyny nie ma potrzeby dodawać
SmakolykiJoanny 17.06.2011 10:27
Wyszła smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak