Sposób przygotowania

Kapustę białą poszatkować. Kiełbasę drobiową i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Wędlinę pokroić w kostkę. Następnie połączyć wszystkie składniki, zalać ok. 1l wody, dodać ćwiartki z kurczaka w całości i gotować do miękkości mięsa. Dodać również koncentrat pomidorowy i przyprawy. Następnie mięso obrać od kości i połączyć z bigosem. Można dodać mięso ugotowane wcześniej. Taki bigos najczęściej robię kiedy zostaje dużo wędliny i mięso po imprezie.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Smakowicie się prezentuje!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Taki bardziej drobiowy...ciekawe.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Margo

    pyszny
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Lubię taki bigosik, szczególnie z młodą kapustą:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    uwielbiam bigos! :)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super bigosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo lubię taki jeść
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo lubię taki jeść
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    izka2086

    ciekawe!
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !