Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kutia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pszenica 1 szklanka
miód 2 szklanki
cukier 1/2 kg
mak 1/2 kg
rodzynki
orzechy włoskie
figi
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: kutia

Pszenicę płuczemy i moczymy całą noc,następnie gotujemy do miękkości kilka razy zmieniając wodę,następnie osączamy na sicie.Mak płuczemy sparzamy i dwukrotnie mielimy.Rodzynki przez kilka minut moczymy w gorącej wodzie i odcedzamy.Figi,orzechy włoskie i migdały drobno siekamy.Mak starannie mieszamy z miodem cukrem i przygotowanymi bakaliami.Tuż przed podaniem mieszamy pszenicę z masą makową,jeżeli zrobimy to wcześniej pszenica może stwardnieć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 31.05.2012 09:51
na święta :)
Justyna Jussstiii 27.12.2011 11:11
super polecam
Justyna Jussstiii 27.12.2011 11:11
super polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak