Sposób przygotowania

Rybę skrobiemy,płuczemy przecinamy brzuch patroszymy płuczemy dokładnie i solimy.Do wnętrz ryby wkładamy umytą pokrojoną w paski skórkę cytrynową oraz pokrojone w cienkie słupki warzywa.Filety z morszczuka rozdrabniamy i dwukrotnie mielimy,mieszamy z jajkiem i bułką tartą doprawiamy solą i pieprzem i taką masą napełniamy rybę.Zszywamy lub spinamy wykałaczkami a wierzch posypujemy solą i pieprzem.Układamy w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni pieczemy co jakiś czas polewając śmietaną.Następnie ostrożnie przekładamy na półmisek polewamy sosem wytworzonym w czasie pieczenia i dekorujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo smaczne i efektowne danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !