Sposób przygotowania

Grzyby moczymy i gotujemy w tej samej wodzie.Do garnka wrzucamy kapustę wlewamy wywar z grzybów trochę wody i gotujemy aż kapusta będzie miękka.Do mąki dodajemy żółtka olej i taką ilość ciepłej wody by można było zagnieść gładkie ciasto.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 25 min.Ugotowaną kapustę i grzyby dobrze odsączamy i siekamy.Na rozgrzanym oleju podsmażamy drobno posiekaną cebulę,dodajemy kapustę,grzyby i przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.Zestawiamy z ognia i energicznie mieszamy z surowym jajkiem,studzimy.Ciasto wałkujemy na cienkie placki i wycinamy krążki,na każdym kładziemy trochę zimnego farszu i starannie zlepiamy brzegi ciasta.Gotowe gotujemy w osolonej wodzie .Podajemy polane masłem albo zrumienione na patelni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie domowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super aż slinka cieknie na sam widok

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !