Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruszon herbaciany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 4 łyżki
pomarańcza 1 szt
cytryna 1 szt
woda
listki mięty
herbata 4 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: kruszon herbaciany

W garnku gotujemy 250 ml wody,rozpuszczamy cukier i odstawiamy do ostygnięcia.Torebki herbaty zalewamy 750 ml wrzącej wody i zaparzamy pod przykryciem.Owoce dokładnie myjemy,pomarańcze obieramy ze skorki i wykrawamy cząstki,cytrynę kroimy na cienkie plasterki po czym wkładamy je do dużego dzbanka.Zalewamy wodą z cukrem oraz przestudzoną herbatą.Podajemy w szklankach z lodem i listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 09.12.2011 09:04
super
kanu83 01.10.2011 20:49
ciekawy
Krystyna32 18.06.2011 09:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak