Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica szczypiorkowa z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
oliwa 1 łyżka
kiełbasa śląska 2 szt
skrobia kukurydziana 1 łyżka
mleko 200 ml
sól, pieprz do smaku
cebula 1 szt
szczypiorek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica szczypiorkowa z kiełbasą

Do miseczki wsypać 1 łyżkę skrobi kukurydzianej, dodać mleko i dokładnie połączyć aby nie było grudek, następnie pojedynczo wbijać jajka i dokładnie wszystko wymieszać. Kiełbasę pokroić wzdłuż, a następnie w półplasterki, zeszklić na oliwie, dodać szczypior pokrojony wraz z cebulką, podsmażyć wlać masę jajeczną, trzymać na ogniu aż się lekko zetnie, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, jeśli jest potrzeba to jeszcze włączyć palnik. My lubimy jajecznicę lekko ściętą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 17.06.2011 21:41
jajecznicy nigdy nie odmówię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak