Sposób przygotowania

Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Mąkę przesiać przez sito razem z proszkiem do pieczenia.
Margarynę o pokojowej temperaturze utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Następnie dodać szafran i dalej ucierając dodawać po jednym żółtku, łyżce twarogu i po dwie łyżki mieszaniny maki i proszku do pieczenia.
Potem dodać śmietanę i ananasy i chwilę jeszcze ucierać.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do uprzedni wysmarowanej formy.
Piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    prezentuje się pięknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszne ciasto!
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    ale ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Zjadłabym z chęcią kawałeczek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wygląda wspaniale
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    super apetyczna taka baba
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !