Sposób przygotowania

Filety pangi rozmrozić, umyć i osuszyć najlepiej papierowym ręcznikiem.
Przekroić każdy filet na pół, posolić, popieprzyć i posypać z obu stron przyprawą do ryb.
Odstawić rybę na 15 minut.
Mąkę, jajka, śmietanę paprykę, curry i sól dokładnie wymieszać na jednolitą masę o konsystencji gęściejszej od ciasta naleśnikowego.
Na patelni rozgrzać olej, każdy kawałek ryby moczyć w cieście, kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć o obu stron po około 4 minuty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    tłuściutkie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Ciekawy jestem smaku tak przyrządzonej pangi.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Rybka zdrowa i smaczna
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    jestem ciekawa smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !