Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z cukinii i bakłażana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
bakłażan 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
kiełbasa 150 gram
jajko 1 szt
mąka pszenna 2 łyzki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
ser żółty 100 gram
przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z cukinii i bakłażana

Bakłażana umyć,oczyścić z pestek i drobno pokroić.Posolić i odstawić na kilka minut.
cebulę i czosnek pokroić w kostkę i usmażyć,Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć.Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wszystko razem połączyć,dodać mąki i wymieszać.Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor .Kotleciki posypać startym serem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 23.07.2013 08:18
smaczne :-)
Ada-Gaba 26.05.2013 09:54
pyszne danie
Elżbieta17 23.04.2013 16:08
bardzo lubię takie kotleciki:)
Justa32 13.08.2012 12:28
pyszne
berys18 11.12.2011 21:56
super pomysl
Ania67 06.09.2011 10:09
pyszne
Krystyna32 22.07.2011 09:26
smaczne
ben-ka 19.06.2011 09:59
takich kotletów nie jadłam,ale zapowiadają się apetycznie:)
IZABELA29 15.06.2011 07:23
posiałam cukinie wzeszły tylko 2 teraz czekam aż coś wyrośnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak