Sposób przygotowania

Ryż ugotować według przepisu z dodatkiem kurkumy.
Udka umyć, osuszyć i podsmażyć na oleju.
Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i pieczarki i dalej podsmażać.
Po około 5 minutach dodać przyprawy i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu 15 minut.
Po tym czasie dodać mieszankę warzywną razem z zalewą i dusić kolejne 10 minut.
Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Na koniec w niewielkiej ilości wody rozrobić mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią powstały sos.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Prezentuje się apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Świetny przepis! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wygląda bardzo apetycznie +
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    cris04

    Ciekawe zestawienie,pycha...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super się prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !