Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Od Ewy dla Adama

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 szt
rodzynki 1 garść
żurawina 1 garść
płatki migdałowe 1 garść
miód płynny 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat do posypania
czekolada w młynku do posypania
wino białe wytrawne 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Od Ewy dla Adama

Umyte i wytarte jabłka przekroić na pół.
Z każdej połówki usunąć gniazda nasienne i wydrążyć trochę miąższu.
Uzyskany miąższ rozgnieść widelcem razem z sokiem z cytryny.
Do miąższu dodać rodzynki, żurawinę i migdały, miód, cukier waniliowy i wino i wszystko wymieszać.
Tak przygotowanym farszem napełnić połówki jabłek.
Na każdą porcję posypać karmel z wanilią i cukier cynamonowy po 5 obrotów młynkiem.
Piec w temperaturze 185 stopni przez 25 minut.
Po nałożeniu na talerzyki posypać czekoladą z młynka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 11.12.2011 08:21
kusząca propozycja
Nina7 14.06.2011 19:46
Oj kuszą, kuszą...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak