Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne z piekarnika

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 2 kg
boczek wędzony 300 g
jajko 4 szt
kasza manna 4 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne z piekarnika

Rybę umyć, zmielić razem z cebulą i boczkiem. Dodać jajka, kaszę, bułkę i przyprawy i wyrobić na gładką masę.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, układać na niej kotleciki według uznania okrągłe lub podłużne bez panierowania w bułce tartej.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut na trzecim poziomie od dołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 02.03.2012 00:10
Coś dla mnie...bez smażenia
cukiereczek 11.12.2011 08:21
smaczne kotleciki
angelika14 13.08.2011 13:07
ciekawe
ziutula
ziutula 19.06.2011 00:13
bardzo apetyczne proste jedzonko.....
Misiek1 14.06.2011 19:43
Miła odmiana od kotletów mięsnych:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak