Sposób przygotowania

Tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć folią spożywczą.
Dno tortownicy i boki wyłożyć biszkoptami.
W jednej szklance przegotowanej gorącej wody rozpuścić galaretkę truskawkową, gdy przestygnie zmiksować razem ze śmietaną, zalać biszkopty i wstawić do lodówki na 30 minut.
W międzyczasie rozrobić w pół litra wody galaretkę kiwi, gdy przestygnie delikatnie wlać na warstwę truskawkową i ponownie wstawić do lodówki aby wszystko stężało na około godzinę.
Na koniec w jednej szklance wody rozrobić galaretkę brzoskwiniową, po przestygnięciu zmiksować z jogurtem i wlać jako kolejną warstwę.
Wstawić do lodówki na kolejne 30 minut.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszniutka! A ja uwielbiam takie desery:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Deserek palce lizać
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    piękne ciacho! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !