Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leniwe z malinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 4 łyżki
jajko 3 szt
mąka ziemniaczana 5 dag
mąka pszenna 10 dag
masło 2 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 dag
bita śmietana 1 szkl
sól do smaku
twaróg 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Leniwe z malinami

1. Maliny przebierz, umyj, osącz i zmiksuj na gładką masę. Ser twarogowy przepuść przez maszynkę, dodaj żółtka i zmiksowane owoce. Stopniowo wsypuj obydwie mąki. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj do ciasta, połącz.
2. Uformuj wałek z ciasta, pokrój ukośnie na kawałki. Kluski wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj 35 min. Wyjmij łyżka cedzakową. Podawaj z rozpuszczonym masłem i zrumienioną bułką tarta oraz z bitą śmietaną. Możesz ozdobić owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 07.05.2013 08:14
fajne połaczenie
pestka 28.11.2012 10:05
takich nie jadłam, musza być smaczne
janek64 18.05.2012 15:33
Z malinami może być smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak