Sposób przygotowania

1. Godowe spody z kruchego ciasta ułóż na półmisku. Podgrzej lekko i przetrzyj przez sito 4 łyżki dżemu. Płynnym dżemem posmaruj spody kruchych babeczek. Odstaw do zastygnięcia.
2. Kremówkę ubij na sztywno. Wsyp cukier waniliowy i 3 łyżki cukru pudru. Ubijaj razem jeszcze 3 min.
3. Cytrynę sparz wrzątkiem, dokładnie wyszoruj. Otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Bitą śmietanę dopraw odrobiną soku. Wstaw do lodówki, aby się schłodziła.
4. Jagody przebierz, opłucz i osusz. Tuż przed podaniem na stół kruche spody do minibabeczek napełnij dobrze schłodzoną bitą śmietaną. Masę posyp świeżymi jagodami, udekoruj paskami skórki otartej z cytryny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Żałuję,że nie przeczytałem tego w czerwcu
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    jakie fajne :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smaczne babeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !