Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z rydzów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 40 dag
wywar warzywny 4 szklanki
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
natka pietruszki 0,5 pęczka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z rydzów

oczyszczone i opłukane rydze cieniutko i bardzo starannie poszatkować i ugotować w wywarze osolić a gdy już grzyby będą miękkie zaprawić zupę masłem z mąką ugotować na tej samej zupie kluski lane i podawać w wazie i wsypać posiekaną natkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak