Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada boczkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 2 kg
wołowina 20 dag
kasza jęczmienna 1 szklanka
smalec 1 łyżka
cebula 2 sztuki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada boczkowa

boczek natrzeć solą i pozostawić na 12 godzin następnie opłukać osuszyć zbić tłuczkiem wołowinę i sparzoną kaszę zemleć w maszynce do mięsa cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu na złoty kolor składniki farszu wymieszać nadzienie równomiernie rozłożyć na płacie boczku razem zrolować i osznurować włożyć do osolonego wrzątku i osznurować włożyć do osolonego wrzątku i gotowa ć na małym ogniu 2 godziny ugotowaną roladę ostudzić i po zdjęciu sznurka pokroić plastry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 22.12.2011 15:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak