Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupa - botwinka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka
koperek
szczypiorek
ziemniaki
śmietana
sól
pieprz
udko z kurczaka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa - botwinka

Do garnka wlewamy wode, wrzucamy wode i kilka zairenek pieprzu oraz troche soli, a poźniej gotujemy. Kiedy mieso jest miekkie dodajemy kilka ziemniaków pokrojonych w kostke, a następnie posiekaną botwinke, koperek i szczypior z zcebuli. Doprawiamy do smaku. na koniec gdy warzywa są miekkie wlewamy nieco śmietany, aby zupa sie zabieliła, doprawiamy zagotowujemy i podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 14.06.2011 20:11
uwielbiam:)
Sylwia88 14.06.2011 17:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak