Sposób przygotowania

Polędwice umyć, osuszyć i przekroić na dwie części.
Włożyć mięso do miski, dodać wszystkie przyprawy, chwilę je mieszać razem z mięsem i odstawić na 20 minut.
Po tym czasie na patelni mocno rozgrzać olej.
Włożyć polędwiczki i obsmażać na mocnym ogniu z każdej strony.
Następnie dodać obraną, umytą i dość grubo pokrojoną cebulę i oczyszczone i pokrojone na cztery części pieczarki.
Dusić ale bez przykrycia od czasu do czasu potrząsając patelnią i obracając mięso z dodatkami.
W ten sposób dusimy wszystko 10 minut.
W miarę potrzeby dosalamy pieczarki.

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pysznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !