Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 50 dag
pomidory 2 szt
żółty ser 200 gram
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki

Mięso myjemy, grube kawałki przekrajamy w poprzek i dzielimy na kwadraty. Rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Pomidory, cebulę i ser kroimy w cienkie prostokąty. Na każdy kawałek mięsa nakładamy po kawałku pomidora, cebuli i sera, a następnie zwijamy w ruloniki. Jajka roztrzepujemy widelcem, doprawiamy solą i pieprzem. Roladki obtaczamy w jajku i bułce taetej. Smażymy na małym ogniu. Można je podawać z surówką z kapusty i frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 18.01.2012 16:28
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak