Sposób przygotowania

1. Maliny przebierz i przełóż do szerokiego rondla. Nektarynki umyj, przekrój na połówki, usuń pestki. Miąższ pokrój na kawałki. Dodaj do malin.
2. Laski wanilii rozetnij wzdłuż, wyskrob aromatyczny rdzeń. Dodaj do owoców. Wsyp cukier waniliowy, żelfiks, kwasek cytrynowy oraz cukier kryształ. Wymieszaj, gotuj ok 5 min. Dodaj wiórki kokosowe. Rozłóż do słoiczków, zakręć. Nie pasteryzuj.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super takie konfitury na zimę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    w sam raz na zimę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !