Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i stopniowo po 1 żółtku cały czas miksując. Dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką, na sam koniec wolnym strumieniem wlewamy rozpuszczoną, chłodną margarynę (cały czas mieszamy). Ciasto wlewamy do wąskiej, posmarowanej foremki, a nastepnie układamy świeże truskawki i lekko, do połowy ich wysokości wciskamy w ciasto. Pieczemy 40 minut w temp. 170*

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne ciasto
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super smaczne ciasto
  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Apetyczne ciacho i pewnie pięknie pachnie.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    apetycznie wygląda, bardzo....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    bardzo ładnie wyglada
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    Bardzo lubię .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !