Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne duszaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 20 sztuk
botwinka
koperek
cebula 2
kiełbasa 4 szt
kapusta 0,5
smalec
pieprz
przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne duszaki

Ziemniaki kroimy w talarki, młode ćwiki również a czerwone łodygi botwinki w grubsze kawałki, cebule w piórka, a kiełbase w plasterki, kapuste szatkujemy, koperek drobno siekamy. Naczynie zarodporne smarujemy smalcem, a następnie układamy warstwe ziemniaków, na to troche botwinki, koperku, kapusty i kiełbasy oraz przyprawy do smaku, kolejne warstwy warzyw i przypraw. Układanie konczymy ziemniakami i na to dajemy 2 łyzki smalcu. Zamykamy i pieczemy przez 1,5 godziny w temp 180*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 12.04.2012 21:20
fajny pomysł :)
Zoso 24.08.2011 20:49
smaczne i wiosenne
MAR3STA 03.07.2011 22:42
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak