Sposób przygotowania

Ziemniaki kroimy w talarki, młode ćwiki również a czerwone łodygi botwinki w grubsze kawałki, cebule w piórka, a kiełbase w plasterki, kapuste szatkujemy, koperek drobno siekamy. Naczynie zarodporne smarujemy smalcem, a następnie układamy warstwe ziemniaków, na to troche botwinki, koperku, kapusty i kiełbasy oraz przyprawy do smaku, kolejne warstwy warzyw i przypraw. Układanie konczymy ziemniakami i na to dajemy 2 łyzki smalcu. Zamykamy i pieczemy przez 1,5 godziny w temp 180*

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne i wiosenne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    fajny pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !