Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z makaronu penne z grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 1/2 kg
grzyby leśne 25 dkg
sok z cytryny
cebula 2 szt
śmietana 200 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
rosół z kostki 1/2 (grzybowy)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z makaronu penne z grzybami

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente,odcedzamy i mieszamy z kilkoma łyżkami oliwy by się nie kleił.Cebulę obieramy,siekamy i smażymy na tłuszczu,dodajmy oczyszczone i umyte pokrojone grzyby,liść laurowy ziele angielskie pieprz,sól rosół grzybowy i dusimy do miękkości,gdy grzyby będą miękkie dodajemy śmietanę i natkę pietruszki mieszamy i zdejmujemy z ognia.Formę do zapiekania smarujemy tłuszczem i układamy warstwami makaron i grzyby na wierzch powinny się znalezć grzyby.Posypujemy startym serem wymieszanym z bułką tartą.Zapiekamy 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.12.2011 10:17
extra
iga2 10.12.2011 20:19
pyszne
iga2 10.12.2011 20:19
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak