Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z sałatą i suszoną żurawiną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa
marchewka młoda
jabłko

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z sałatą i suszoną żurawiną

SKŁADNIKI:

sałata lodowa, krucha - nieduża główka,
marchewka młoda, nieduża - 3 sztuki,
jabłko - duże,
świeża natka pietruszki - 2-3 łyżki,
żurawina suszona - 2 garstki (lub nieco więcej),
sok z cytryny - do smaku, u mnie 2 łyżki,
oliwa z oliwek - 3-4 łyżki.
ew. cukier i sól do smaku.

PRZYGOTOWANIE:

Sałatę opłukać, osuszyć, w razie potrzeby odrzucić zewnętrzne liście. Główkę pokroić i porwać na nieduże kawałki. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o większych oczkach. Jabłko umyć, osuszyć, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o większych oczkach. Natkę pietruszki porwać na niewielkie listeczki. Wymieszać wszystkie składniki w większej misce lub salaterce, dodać żurawinę, oliwę i sok z cytryny, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 30.06.2013 09:18
bardzo apetycznaa
tomek18 09.04.2012 10:23
wygląda apetycznie
Jolanta40 14.01.2012 09:17
ciekawa jestem jak smakuje, bo wygląda bardzo apetycznie
wolochski 24.06.2011 13:48
super
MAR3STA 23.06.2011 00:11
zdrowa surówka;)
aguus 15.06.2011 12:16
Kolorowo i smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak