Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

sałata lodowa, krucha - nieduża główka,
marchewka młoda, nieduża - 3 sztuki,
jabłko - duże,
świeża natka pietruszki - 2-3 łyżki,
żurawina suszona - 2 garstki (lub nieco więcej),
sok z cytryny - do smaku, u mnie 2 łyżki,
oliwa z oliwek - 3-4 łyżki.
ew. cukier i sól do smaku.

PRZYGOTOWANIE:

Sałatę opłukać, osuszyć, w razie potrzeby odrzucić zewnętrzne liście. Główkę pokroić i porwać na nieduże kawałki. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o większych oczkach. Jabłko umyć, osuszyć, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o większych oczkach. Natkę pietruszki porwać na niewielkie listeczki. Wymieszać wszystkie składniki w większej misce lub salaterce, dodać żurawinę, oliwę i sok z cytryny, doprawić do smaku.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Kolorowo i smacznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    zdrowa surówka;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ciekawa jestem jak smakuje, bo wygląda bardzo apetycznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    bardzo apetycznaa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !