Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z ryżem i kukurydzą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0.5
kukurydza w puszce 1
cebula 1
ryż 1
przyprawa do gyrosa
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z ryżem i kukurydzą

Mięso kroimy w zgrabną kostkę i smażymy na 2 łyżkach oleju z dodatkiem przyprawy. Ryż gotujemy ok 15 minut w osolonej wodzie. Do szklanego półmiska dajemy wartwe ryżu (1/2 całości), na to trochę majonezu oraz polowe odsączonej kukurydzy i połowe pokrojonej w kostke cebulki, na 1/2 usmażonego kurczaka i majonez, kolejną wartswę układamy analogicznie do poprzedniej, dekorujemy w dowolny sposób.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 19.07.2011 09:39
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak