Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj Pomidorowo-Bazyliowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mintaj 2
pomidor malinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj Pomidorowo-Bazyliowy

Składniki

* 2 filety z Mintaja (świeże nie mrożone!!!) można użyć mrożonych ale to już nie ten smak ;(
* 1/2 cytryny
* 1 pomidor (mocno dojrzały)
* 3 gałązki Bazylii
* 1 łyzka oliwy(Gallo z Oregano)
* sól,pieprz (wg.uznania)

Dobrze zrobiona rybka nigdy nie jest zła ;) Polecam. Ale proszę pamiętać rybka ma być świeża !!!
Etapy przygotowania

Filety myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.
Wykładamy na tackę.Skrapiamy obficie cytryną,solimy i pieprzymy i (do lodówki na 15 minutek)
Pomidorka myjemy ,bazylię również-osuszamy.
Do blendera wkładamy pokrojonego pomidorka i posiekaną bazylię włącznie z łyżką oliwy. Blenderujemy na papkę.Wyjmujemy rybkę nakładamy na nią połowę sosu.
Rozgrzewamy piekarnik do 200*C i pieczemy na kratce naszą rybkę około 25 minutek.
Po tym czasie wyjmujemy,kroimy ją na pół i nakładamy na siebie.Polewamy resztą sosu i wcinamy :-)

SMACZNEGO . . . . . .

Podajemy z czym kto lubi.
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapustki kiszonej :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 15:08
Dobra ryba.
czekoladka_m 15.06.2012 12:10
wygląda obłędnie;)
PaniMISIOWA 19.08.2011 09:04
wspaniały!
IZABELA29 31.07.2011 22:16
super zdjęcia
Ewa104 12.07.2011 21:17
Twoje rybki są bardzo, ale to bardzo kuszące.Widzę,że często goszczą na Twoim stole.
Izabela/bella81 08.07.2011 08:58
piękna, apetyczna rybka
Gosia40 14.06.2011 20:05
Super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak