Sposób przygotowania

Składniki

* 2 filety z Mintaja (świeże nie mrożone!!!) można użyć mrożonych ale to już nie ten smak ;(
* 1/2 cytryny
* 1 pomidor (mocno dojrzały)
* 3 gałązki Bazylii
* 1 łyzka oliwy(Gallo z Oregano)
* sól,pieprz (wg.uznania)

Dobrze zrobiona rybka nigdy nie jest zła ;) Polecam. Ale proszę pamiętać rybka ma być świeża !!!
Etapy przygotowania

Filety myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.
Wykładamy na tackę.Skrapiamy obficie cytryną,solimy i pieprzymy i (do lodówki na 15 minutek)
Pomidorka myjemy ,bazylię również-osuszamy.
Do blendera wkładamy pokrojonego pomidorka i posiekaną bazylię włącznie z łyżką oliwy. Blenderujemy na papkę.Wyjmujemy rybkę nakładamy na nią połowę sosu.
Rozgrzewamy piekarnik do 200*C i pieczemy na kratce naszą rybkę około 25 minutek.
Po tym czasie wyjmujemy,kroimy ją na pół i nakładamy na siebie.Polewamy resztą sosu i wcinamy :-)

SMACZNEGO . . . . . .

Podajemy z czym kto lubi.
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapustki kiszonej :-)

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Super przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    piękna, apetyczna rybka
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Twoje rybki są bardzo, ale to bardzo kuszące.Widzę,że często goszczą na Twoim stole.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    super zdjęcia
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniały!
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    wygląda obłędnie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra ryba.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !