Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

ser Brie - 150g,
sałata lodowa - 1/2 główki,
śliwka - 2,
pomidor - 2 średnie,
kapary z zalewy - 3 łyżki,
natka pietruszki,
żurawina suszona - 2 lyzki,
miód płynny - 1 łyżeczka,
ocet jabłkowy lub balsamiczny - 3 łyżeczki,
oliwa - 3 lyzki,
sól i ewentualnie pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie surowe składniki myjemy i osuszamy. Ser kroimy w słupki, śliwki w niezbyt grube plastry, sałatę rwiemy na nieduże kawałki. Przekładamy wszystko do dużej miski, dodajemy odsączone z zalewy kapary, suszoną żurawinę oraz posiekaną pietruszkę, mieszamy. Oliwę mieszamy z octem, miodem, przyprawiamy solą i ew.pieprzem, po czym łączymy z pozostałymi składnikami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    czytając składniki czuje jej smak ....
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    wygląda znakomicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię wszelkiego rodzaju sałatki z jak największą ilością surowych warzyw.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !