Sposób przygotowania

1. Jagody przebierz, opłucz i osusz. Posyp cukrem i cynamonem, odstaw na 15 min. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto z mąki, 125 ml ciepłej wody oraz jajko, cienko rozwałkuj.
2. Wytnij nieduże kwadraty (o boku 8-10 cm). Na każdy kwadrat nałóż łyżeczkę jagód, złóż na pół po przekątnej i dokładnie zlep brzegi.
3. Gotuj pierogi w osolonym wrzątku ok 3 min od czasu wypłynięcia. Wyjmij i przełóż na półmisek. Podawaj polane zrumienionym masłem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    pyszne, dawno nie jadłam, bardzo ładnie zlepione brzegi:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    i ja, zjadlabym...
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    bardzo smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !