Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi jagodowe z cynamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 60 dag
cukier kryształ 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat wg uznania
mąka 2 szkl
jajko 1 szt
sól do smaku
masło wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi jagodowe z cynamonem

1. Jagody przebierz, opłucz i osusz. Posyp cukrem i cynamonem, odstaw na 15 min. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto z mąki, 125 ml ciepłej wody oraz jajko, cienko rozwałkuj.
2. Wytnij nieduże kwadraty (o boku 8-10 cm). Na każdy kwadrat nałóż łyżeczkę jagód, złóż na pół po przekątnej i dokładnie zlep brzegi.
3. Gotuj pierogi w osolonym wrzątku ok 3 min od czasu wypłynięcia. Wyjmij i przełóż na półmisek. Podawaj polane zrumienionym masłem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 09.03.2014 15:47
bardzo smakowite
kate.500 17.01.2013 16:04
smaczne
TEtalicha 02.11.2012 20:41
i ja, zjadlabym...
pierniczkowo 20.10.2012 13:07
pyszne, dawno nie jadłam, bardzo ładnie zlepione brzegi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak