Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrożona zebra

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 50 dag
cukier puder 1/2 szkl
sok z cytryny do smaku
kremówka 25 dag
jagody 30 dag
cukier kryształ 3 łyżki
masło 8 dag
herbatniki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mrożona zebra

1. Twaróg utrzyj z cukrem pudrem i 3 łyżkami soku z cytryny. Śmietanę ubij za pomocą miksera na sztywną pianę. Dodaj do twarogu, wymieszaj. Jagody przebierz, odszypułkuj, opłucz i osusz.
2. Odłóż łyżkę jagód, resztę zmiksuj z 3 łyżkami cukru na mus. Formę keksową wyłóż folią. Na spodzie rozsmaruj 4 łyżki masy twarogowej. Zamrażaj 20 min.
3. Na zmrożonej masie rozsmaruj 2 łyżki musu jagodowego. Zamrażaj 15 min. Czynności powtarzaj 4-5 razy, aż do wyczerpania składników. Masło stop, wymieszaj pokruszonymi herbatnikami. Rozsmaruj jako ostatnią warstwę, zamrażaj 6 godzin. Wyłóż do góry nogami, ozdób odłożonymi jagodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 01.03.2014 21:05
Świetny pomysł
Dorota37 17.07.2012 17:35
cos nowego super
Norgiusz 20.05.2012 07:20
super
fictor123 05.03.2012 09:46
fantastyczny przepis!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak