Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z trotolle i tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron Trotolle
tuńczyk w sosie własnym
groszek konserwowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z trotolle i tuńczykiem

SKŁADNIKI:

makaron Trotolle - 250-300g,
tuńczyk w sosie własnym - puszka,
kukurydza konserwowa - puszka,
groszek konserwowy - puszka,
pomidor - 1-2 sztuki,
seler naciowy - 3 młode, miękkie łodygi z listkami,
papryka,
majonez - 5 lekko kopiastych łyżek,
jogurt naturalny gesty - 5 łyżek,
sok z cytryny - kilka kropli,
pieprz, sól.

PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i ostudzić. Majonez wymieszać z jogurtem, majonezem i sokiem z cytryny. Warzywa obrać, umyć, osuszyć i drobno pokroić. Tuńczyka dobrze odcisnąć. Warzywa z puszki odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać razem, przyprawić pieprzem i połączyć z sosem majonezowym. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 02.05.2012 20:33
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak