Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

makaron Trotolle - 250-300g,
tuńczyk w sosie własnym - puszka,
kukurydza konserwowa - puszka,
groszek konserwowy - puszka,
pomidor - 1-2 sztuki,
seler naciowy - 3 młode, miękkie łodygi z listkami,
papryka,
majonez - 5 lekko kopiastych łyżek,
jogurt naturalny gesty - 5 łyżek,
sok z cytryny - kilka kropli,
pieprz, sól.

PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i ostudzić. Majonez wymieszać z jogurtem, majonezem i sokiem z cytryny. Warzywa obrać, umyć, osuszyć i drobno pokroić. Tuńczyka dobrze odcisnąć. Warzywa z puszki odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać razem, przyprawić pieprzem i połączyć z sosem majonezowym. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !