Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z sałatą lodową i żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa
marchewka młoda
jabłko

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z sałatą lodową i żurawiną

SKŁADNIKI:

sałata lodowa - główka średniej wielkości,
marchewka młoda - 3 większe sztuki,
jabłko - duże, winne,
suszona żurawina - 1-2 garści,
oliwa z oliwek - 3-4 łyżki,
ocet balsamiczny (lub ocet winny, jabłkowy lub sok z cytryny) - ok 1 łyżka (mniej lub więcej do smaku)

PRZYGOTOWANIE:

Sałatę porwać/pokroić na mniejsze kawali. Marchewka obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłko umyć, wydrążyć gniazdo nasienne i zetrzeć na większych oczkach. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym. Wszystkie składniki połączyć razem i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 01.04.2013 11:16
bardzo dobra surówka
eeee 13.03.2012 10:59
uwielbiam sałate lodową nie jest sucha idealnie pasuje do kazdej sałatki czy surówki
Małgorzata77 01.08.2011 11:15
Rewelacyjna, coś w moim stylu, dodaję do ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak