Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

sałata lodowa - główka średniej wielkości,
marchewka młoda - 3 większe sztuki,
jabłko - duże, winne,
suszona żurawina - 1-2 garści,
oliwa z oliwek - 3-4 łyżki,
ocet balsamiczny (lub ocet winny, jabłkowy lub sok z cytryny) - ok 1 łyżka (mniej lub więcej do smaku)

PRZYGOTOWANIE:

Sałatę porwać/pokroić na mniejsze kawali. Marchewka obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłko umyć, wydrążyć gniazdo nasienne i zetrzeć na większych oczkach. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym. Wszystkie składniki połączyć razem i wymieszać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    Rewelacyjna, coś w moim stylu, dodaję do ulubionych
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    uwielbiam sałate lodową nie jest sucha idealnie pasuje do kazdej sałatki czy surówki
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo dobra surówka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !