Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ciecierzycą i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa
jabłka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ciecierzycą i pieczarkami

SKŁADNIKI:

sałata lodowa - średniej wielkosci główka,
ciecierzyca z puszki - 240g po odsączeniu,
pieczarki marynowane/konserwowe - 170g po odsączeniu,
jabłka - 2 średniej wielkosci,
czosnek - 2 ząbki,
pomidor,
natka pietruszki - wedle uznania,
kapary z zalewy - 2 lyzki,
ogórek konserwowy - 2 średniej wielkości,
oliwa z oliwek - 3 lyzki,
ocet balsamiczny - 2 lyzki,
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Ciecierzycę, kapary i pieczarki dobrze odsączyć z zalewy, pieczarki pokroić w plastry. Pomidora i ogórki drobno pokroić. Sałatę oraz natkę porwać. Czosnek przecisnąć przez praskę, jabłka nie obierać ze skórki, zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać, polać oliwą wymieszaną z octem balsamicznym i doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 11.06.2012 19:20
ooooooooooooo
Kate131 14.01.2012 13:31
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak