Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ryżoworybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 1 szkl
seler naciowy 1 szt
cebula 1 szt
sól 1 szt
pieprz 1 łyżeczka
cytryna 1 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ryżoworybna

ryż ugotować z odrobiną soli odcedzić przestudzić tuńczyka osączyć z zalewy rozdrobnić połaczyć z ryżem skropić sokiem z cytryny łodygę selera i cebulkę opłukać drobno posiekać dodać do ryżu olej z tuńczyka prtzyprawić do smaku solą pieprzem oraz sokiem z cytryny zalać sałatkę wymieszać wstawić do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak